För två veckor sedan handlade det om tio fall av grov trolöshet mot huvudman och medhjälp till grov trolöshet mot huvudman. Nu är siffran alltså uppe i det tredubbla. Foto: SVT

Lulebohärvan växer kraftigt – 32 fall av grov trolöshet mot huvudman

Uppdaterad
Publicerad

Lulebohärvan växer och det handlar nu om 32 misstänkta fall av grov trolöshet mot huvudman. Tingsrätten gick med på omhäktning i dag, men nobbade kravet på att de misstänktas tillgångar ska frysas, men det beslutet har överklagats.

Den ekonomiska brottsligheten inom Lulebo ser ut att ha varit mer omfattande än vad någon trott.

För två veckor sedan handlade det om tio fall av grov trolöshet mot huvudman och medhjälp till grov trolöshet mot huvudman – nu handlar det om tre gånger så många fall.

Miljonsvindel på Lulebo

22 nya fall

Kammaråklagare Richard Finnberg menar att det kan bli ännu fler eftersom utredningen fortsätter.

– Utredningen har vuxit allt eftersom polisen jobbat på. Som det ser ut nu handlar det om 32 misstänkta luftfakturor, säger han.

32 misstänkta fall under tiden 23 februari 2018 och 10 december 2019 – det betyder 22 nya fall i Lulebohärvan.

– Jag krävde också en kvarstad på 3,2 miljoner kronor för att de två misstänktas tillgångar ska säkras, men det ville inte tingsrätten gå med på just nu eftersom de båda är frihetsberövade. Därför har jag överklagat det beslutet till hovrätten, säger Rickard Finnberg.

Ett beslut om åtal eller omhäktning ska vara fattat den 17 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Miljonsvindel på Lulebo

Mer i ämnet