Foto: Filip Hannu/SVT

33-åring omhäktad misstänkt för koppling till mordet på Notviken

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen omhäktades en 33-årig man misstänkt för medhjälp till mord. Åklagaren är fåordig kring vad som händer i utredningen nu utöver att de arbetar med teknisk bevisning.

– Åtal ska kunna väckas i januari, säger åklagare Jonas Fjellström.

Fyra personer är totalt häktade misstänkta för inblandning i mordet på Notviken. Tre av dem är misstänkta för mord, och 33-åringen är misstänkt för medhjälp till mord. Polis i Norrbotten och södra Sverige har haft ett gediget arbete med att ge igenom all teknisk bevisning som även kan inkludera så kallade masttömning.

Åklagaren vill inte gå in på om det den biten som drar ut på tiden men berättar att det kommer bli en omfattande utredning.

– Dels går vi igenom det material som har inhämtats. Beroende på vad man får fram av det så vidtar man nya utredningsåtgärder som i sin tur ger nytt material att utreda, säger Jonas Fjellström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen i Luleå

Mer i ämnet