• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

  • Viktigt meddelande:

    Ett ammoniakutsläpp har inträffat vid Ale Arena. Alla i Bohus och Surte uppmanas att gå in och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Foto: TT

33 miljoner till äldreboende

Länsstyrelsen Norrbotten har beviljat drygt 33 miljoner kronor i statligt stöd för nyproduktion av 192 lägenheter för äldre i Luleå kommun.

Stödet omfattar 22 miljoner till Lulebo AB för nyproduktion av 120 trygghetsbostäder. Redan i januari i år påbörjades projektet och lägenheterna beräknas vara inflyttningsklara under sommaren 2019. Totalt ligger prislappen för projektet på cirka 205 miljoner kronor.

Fler bostäder för äldre

Nyligen beviljades 54 miljoner i stöd för nyproduktion av lägenheter i Gällivare. Länsstyrelsen har även beviljat Luleå kommun drygt 11 miljoner i stöd för nybyggnation av särskilt boende för äldre med totalt 72 lägenheter. Projektet beräknas vara färdigt i slutet 2017. Syftet med stödet är att det ska byggas fler bostäder för äldre personer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer