Försvunnen man hittad i Kirunafjällen – förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern som varit försvunnen i Kirunafjällen sedan i lördags hittades under måndag eftermiddag. En stor sökinsats med polis och fjällräddare har pågått för att hitta mannen.

Mannen anträffades av polisen kl 16:45.

– Mannen var trött och uttorkad och fick transport från platsen av en polishelikopter till en ambulans för vidare transport till Kiruna sjukhus, berättar Catrin Hedqvist, polisens vakthavande befäl.

Kom ifrån sällskapet

Det var tänkt att mannen och hans sällskap skulle gå från Nikkaluokta till Kebnekaise fjällstation men under vägen kom mannen ifrån sitt sällskap.

Under söndagkvällen sökte polishelikopter och fjällräddning efter mannen, som försvann på lördagen. Han saknade mobiltelefon, mat och utrustning. 

Polisiära resurser har deltagit i sökandet, bland annat med hjälp av helikopter. Även fjällräddare, civil helikopter och Försvarsmakten har hjälpt till i sökandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.