Beatrice Öhman (S), ordförande i socialnämnden i Boden. Foto: SVT

Oppositionen anklagar socialnämnden för ”trots mot fullmäktige”

Publicerad

På fredag har moderaterna, Bodenalternativet och vänsterpartiet presskonferens om att socialnämnden ”trotsar” fullmäktiges beslut att stoppa planerna att göra om det särskilda boendet Å-center till trygghetsboende.

Enligt Maria von Schantz (M), Inge Andersson (BA) och Bosse Strömbäck (V) handlar det om att ”socialnämnden trotsar beslut som fattats i kommunfullmäktige och går vidare med konvertering av det särskilda boendet Å-center till trygghetsboende”.

”Inget stopp-beslut”

– Spännande och intressant, tycker Beatrice Öhman (S), ordförande i socialnämnden

– Men det finns inget beslut som säger att vi ska stoppa projektet. Det finns bara en minoritetsåterremiss. Därför fortsätter vi.

Efter fullmäktiges beslut blev det en stor oro bland personalen om vad det var som gällde i frågan och därför fattade socialnämnden beslutet.

– Det handlar än så länge om att tömma en våning och måla om och renovera den och det går vi vidare med och som jag ser det är det absolut inte trots mot fullmäktige. Det finns inget beslut att vi ska avbryta arbetet, säger Beatrice Öhman.

Med i planerna

Hon betonar att projektet finns med i både verksamhetsplanen och åtgärdsplanen för en budget i balans.

– Allt det här har socialnämnden fattat beslut om tidigare och trygghetsboendet ska ha 56 platser, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer