Eric Gallardo erbjuder gäster från hela världen att komma och köra sportbilar på is. Han säger att det sista han vill göra är att störa grannarna i området. Foto: SVT

Ägaren om kritiken: ”Inget intresse av att vara i konflikt”

Uppdaterad
Publicerad

Eric Gallardo, ägaren av det företag som bedriver verksamhet på sjön Uddjaur i Arjeplog, har försökt flytta bilbanorna för att inte störa grannar.

– Vi har inget som helst intresse av att vara i konflikt, säger han.

I tolv år har Laponie Ice Driving haft verksamhet på den norra delen av sjön Uddjaur i Arjeplog. Gäster från hela världen kommer för att med sportbilar testa på iskörning, men de senaste åren har boende i byarna Ånge och Kåttjåk klagat över att verksamheten låter alldeles för mycket.

Biltestare vill inte vara i konflikt

När SVT besöker ägaren Eric Gallardo gästas han för dagen av en av USA:s rikaste personer, som med hjälp av flera privatflygplan fraktat över hela sitt entourage över Atlanten.

– Vi har inget som helst intresse av att vara i konflikt. Vi vill utveckla vår verksamhet och Arjeplog och ha en så bra relation som möjligt till grannarna, säger Eric Gallardo.

Skrivit brev till bybor för att förklara situationen

Han menar att företaget försökt flytta verksamheten för att inte störa de boende i Ånge och Kåttjåk, men för närvarande är de tilltänkta ytorna upptagna.

Han har även skrivit ett brev till byborna och förklarat sin situation, han passade då på att bjuda in dem till ett möte som han menar att ingen dök upp på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.