En man i 80-årsåldern i Arvidsjaur ska ha blivit bestulna på sina besparingar efter att ha blivit bank-id kapad. Foto: TT

Äldre man bestulen på sina livsbesparingar

Uppdaterad
Publicerad

En man i 80-årsåldern i Arvidsjaur ska ha blivit bestulen på sina besparingar efter att ha blivit bank-id kapad.

Det är P4 Blekinge som rapporterar om händelsen där flera ungdomar i Olofström fått stora pengar ”swishade” till sig via en mobilapplikation, och sedan förmåtts ta ut dem för att överlämna pengarna till kriminella personer. Enligt P4 Blekinge ska polisen nu ha spårat dem till en man i Arvidsjaur.

Blev lurad

Polisen berättar att mannen blev uppringd av bedragare som påstod sig vara från hans bank som påstått att hans konto håller på att länsas och att de skulle hjälpa honom med detta. De ska sedan ha lurat mannen till att logga in på sin bankdosa och därefter stulit över 250 000 kronor från mannens konton.

– Detta har hänt på mannens födelsedag och det handlar om hela hans livsbesparing som de stulit. En väldigt sorglig historia, säger förundersökningsledaren Börje Svensson till P4 Blekinge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.