En ilsken älg attackerade under lördagen både ett barn och en man på Björkskatan i Luleå. Det här är en genrebild. Foto: Jonathan Hayward

Älg sparkade ett barn – attackerade först en man

Uppdaterad
Publicerad

Ett barn har blivit sparkad av en älg. En stund innan hade samma älg sparkat omkull en man.

Händelsen inträffade på Björkskatan i Luleå på lördagen. Klockan tjugo i tolv på förmiddagen fick polisen det första larmet om att en aggressiv älg attackerat och sparkat en man vid en gångväg i bostadområdet.

– Älgen låg vid en skogsdunge då han gick till attack mot mannen och sparkade honom så att han ramlade omkull, berättar Marie Andersson, kommunikatör vid polisens regionledningscentral i Umeå.

Attackerade på nytt

Polisens vakthavande befäl fattade beslut om att älgen skulle avlivas och eftersöksjägare kontaktades. Men innan de var framme och kunde spåra älgen hann den även sparka en 7-årig pojke som befann sig nära Björkskataskolan.

Hans fysiska skador var lindriga, uppger Region Norrbotten.

Vid klockan halv tre på lördagseftermiddagen var älgen var avlivad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.