Älgpåkörning i Vittangi – bil ligger upp och ner i ett dike

Uppdaterad
Publicerad

En bil ligger upp och ner i ett dike efter en älgpåkörning på väg 395 vid Merasjärvi i Vittangi.

– Det är inga personskador men älgen är skadad och ligger även den i ett dike, så vi har skickat ut jägare för att avliva den, säger Conny Qvarfordt, inre befäl vid räddningstjänsten i Norrbotten.

Olyckan inträffade strax före klockan 19 och enligt Trafikverket har händelsen stor påverkan på trafiken i båda riktningarna fram till klockan 20 på onsdagkväll. Sluttiden är preliminär.

Larm om olycka på E10

– För en stund sedan kom det också larm om att en bil setts i ett dike längs E10 med lamporna på, men tyvärr har personen som ringde in inte stannat på platsen, så vi vet i nuläget inte om det är någon skadad person, säger Conny Qvarfordt och berättar att både räddningstjänst och ambulans är på väg.

Bilen ska befinna sig i området Torneträsk- Bergfors och Trafikverket meddelar att olyckan påverkar trafiken i mindre utsträckning. Senare på kvällen säger SOS Alarm att bilen kontrollerats och att det inte varit något ambulansärende.

Fler olyckor

En singelolycka har också inträffat under onsdagskvällen i korsningen vid Gäddviksbron i Luleå där en förare åkt av vägen. Enligt uppgifter från räddningstjänsten verkar föraren ha blivit sjuk under färd.

Även på väg 365 har det under kvällen inträffat en singelolycka med lastbil strax söder om Glommersträsk. Halv ekipaget står på vägen och olyckan har stor påverkan på trafiken, enligt Trafikverkets uppskattning fram till klockan 21.30 på onsdag kväll.

Tidigare under onsdagen har det inträffat än fler trafikolyckor i Norrbotten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer