Nu har 29 personer i Norrbotten konstaterats vara smittade av coronaviruset. Folkhälsomyndighetens statistik visar en annan siffra. Foto: Claudio Bresciani/Mikael Fritzon/TT

Allt fler personer konstaterade med coronasmitta i Norrbotten

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdag förmiddag finns det 29 personer i Norrbotten som är konstaterat coronasmittade och tre av de som insjuknat vårdas i respirator. Det uppger Region Norrbotten.

Sedan en tid tillbaka har Region Norrbotten slutat rapportera antalet konstaterade fall på sin hemsida istället hänvisas den som vill veta hur läget är i länet till Folkhälsomyndighetens statistik som i nuläget inte kan ge dagsakutella siffror.

Antalet smittade

Under tisdagen står det att det finns 17 fall av covid-19 i Norrbotten och till SVT:s chatt – ”Senaste nytt om coronaviruset i Norrbotten”  är det flera som frågat om Folkhälsomyndighetetens siffror är korrekta:

Coronaviruset i Norrbotten

– Jag förstår att folk undrar. Folkhälsomyndigheten släpar efter med sin statistik. Hur många som har smittats hittills är svårt att veta eftersom vi inte heller testar brett bland allmänheten, säger Emma Bergström, pressansvarig vid Region Norrbotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet