Anaheim Ducks: ”Isac ska vila i veckan”

Uppdaterad
Publicerad

Junior VM-stjärnan Isac Lundström är ännu inte klar för spel för Luleå Hockey och förklaringen till det är att NHL-laget Anaheim Ducks vill att han vilar veckan ut.

Isac Lundström kom hem med flyg i fredags, men han får varken träna eller spela med laget förrän det internationella transferkortet och låneavtalet med Anaheim Ducks är påskrivna.

Och NHL-klubben har inte gjort det ännu.

”Isac ska vila”

Luleå Hockeys general manager Stefan ”Skuggan” Nilsson tror därför inte att stjärncentern kommer till spel till torsdagens hemmamatch mot Örebro.

– Isac Lundeström är fortfarande oklar och skulle det ändå bli klart i natt så har han ännu inte tränat med laget, utan bara för sig själv, och då är jag tveksam till spel, säger han.

Stefan ”Skuggan” Nilsson upplever att föreningen haft svårt att få kontakt med NHL-lagets ledning.

– Men vi har fått signalen via Isac Lundeström själv att Anaheim vill att han ska vila i veckan över matchen på torsdag och att han eventuellt kan vara spelklar till matchen mot Örebro borta på lördag. Vi hoppas ju på det, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.