Foto: Bildbyrån

Anna Barthold lämnar Luleå Basket

Uppdaterad
Publicerad

39-årige basketspelaren Anna Barthold lämnar Luleå Basket efter åtta år i klubben. – Klubben vill göra en riktig förändring och då ingår inte Anna i planerna, säger Christer Sehlin, klubbdirektör.

Luleå Basket förlorade nyss kvartsfinalen mot Högsbo och fick därmed ingen plats i semifinalen. Nu står laget inför en ny säsong och nytt lagbygge.

”Jag är inte 25 längre”

De senaste sex åren har basketpubliken i Norrbotten vant sig vid Anna Barthold som kapten, men nästa säsong kommer någon annan att ta över. Anledningen är bland annat att Luleå Basket vill göra rejäla förändringar i laget.

– Men det här kommer naturligt. Jag ser det inte som att jag slutar utan jag vill fundera över min framtid. Det är ganska normalt då jag inte är 25 längre. Jag har fått frågan om jag ska sluta sedan jag var 30, säger Anna Barthold.

Klubben hyllar Barthold

Christer Sehlin säger att Anna Barthold har varit en otroligt viktig spelare för Luleå Basket och en stor del av lagets framgångar.

– Hon har betytt otroligt mycket för klubben.

Anna Barthold har läst en masterutbildning i ledarskap och management och ska nu fundera över sin framtid. Men först ska hon försöka ta en plats i det svenska landslaget i EM i sommar.

– Jag har haft underbara år i Luleå. Det är helt fantastiskt och ett under att vi har lyckats vinna SM-guld fem år i rad, säger lagkaptenen Anna Barthold.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.