Ett mindre ingrepp i underlivet för att få bukt med menstruationen höll på att kosta Anna Lundberg livet. Hör Piteåbons berättelse i videon ovanför. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Anna i Piteå sökte hjälp för sin mens – fick vårdas i respirator efter misslyckat ingrepp

Uppdaterad
Publicerad

Ett enklare ingrepp för att få bukt med menstruationen skulle underlätta Piteåbon Anna Lundbergs vardag. Men operationen blev en mardröm och i två veckor svävade hon mellan liv och död.

– När jag låg i respirator ringde läkaren mamma och sa att hon måste komma. De visste inte om jag skulle överleva, säger hon till SVT.

Det var i fjol som Anna Lundberg fått tid på ett sjukhus i Norrbotten för att bränna bort slemhinnor i underlivet. Hennes mens hade blivit olidlig och hon såg fram emot att få den lindrad.

Men operationen gick allt än planerat och ingreppet slutade det med hål i både livmoder och tjocktarm.  Allvarliga komplikationer som blodförgiftning och lunginflammation uppstod och Anna blev så dålig att hon fick vårdas i respirator i två veckor.

I videon hör du Anna berätta om den mardrömslika tiden som höll på att kosta henne livet

Läs mer: Läkaren som vårdade Anna får omfattande kritik

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.