Foto: SVT

Ännu en chef slutar vid Luleå kommun

Publicerad

Ännu en chef slutar vid Luleå kommun. Jan Öström blev nyligen tillsatt som koncerncontroller, men den 7 januari byter han och börjar som ekonomidirektör vid Region Västerbotten i Umeå.

Öström har tidigare arbetat som ekonomichef vid Luleå kommun, men i samband med den pågående omorganisationen av kommunstaben blev han erbjuden en nyinrättad tjänst som koncerncontroller.

Ekonomikontoret kommer att underordnas av den nya avdelningen Planering och utvärdering, med den tidigare inköpschefen Emma Breheim chef.

– Luleå kommun står inför en spännande framtid och jag hade sett fram emot mitt nya uppdrag som koncerncontroller. Men samtidigt har jag erbjudits ett nytt jobb som ekonomidirektör vid Region Västerbotten och jag väljer det senare, säger Jan Öström.

– Jag kan bara önska Jan lycka till i sitt nya uppdrag och tacka honom för det gedigna arbete som han har gjort under sin tid vid Luleå kommun. Han finns kvar i sitt nya uppdrag året ut och kommer att arbeta med analyser och förslag till fortsatta effektiviseringar och besparingar, säger tf kommundirektör Anna Lindh Wikblad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer