”Bra rädda arbetstillfällen” säger Inge Andersson ordförande Bodens Utveckling AB Foto: SVT-montage

Anrik verkstad i Boden räddas

Publicerad

Nu är det klart. Nova Industri AB tar över Berglunds Rostfria AB i Boden och fastighetsägare blir Bodens Näringsfastigheter.

Det nya bolaget, Nya Berglunds, tar över maskiner, lager och så många som möjligt ur personalen från Berglunds Rostfria AB.

– För oss är det här en offensiv satsning med tillväxt i Boden, säger Peter Nilsson Sandlund, delägare, Nova Industri.

Berglunds Rostfria har funnits i Boden sedan 1960-talet men begärdes tidigare i år i konkurs.

Företagets personal kommer att erbjudas jobb på det nya företaget. Bolaget kommer att fortsätta producera reservdelar och produktionsutrustningar till industrin och företag i regionen.

Bodens kommuns nybildade fastighetsbolag Bodens Näringsfastigheter går in som fastighetsägare.

Bra att rädda arbetstillfällen

– Det känns bra att vi från kommunens sida förvärvar denna fastighet för att rädda ett antal arbetstillfällen i Boden, säger Inge Andersson, ordförande i Bodens Utveckling AB, som varit en viktig pusselbit i att affären gått i hamn.

För Bodens Näringsfastigheter blir det här en av de första fastighetsaffärerna och ses som en viktig strategisk investering.

– Genom den här fastighetsaffären blir det möjligt för en viktig verksamhet att leva kvar i Boden. Att Berglunds Rostfria gick i konkurs var sorgligt och olyckligt. Därför känns det bra att vi har möjlighet att vara en del av lösningen. Det är vi nöjda med säger Mats Berg, kommunchef, Bodens kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.