Årets Magmakvinna finns i Tornedalen

Uppdaterad
Publicerad

Gunhild Stensmyr, skapare av bland annat Konsthall Tornedalen blev årets Magmakvinna. Priset delades ut under torsdagskvällen.

Priset delades ut för sjunde året i rad i Norrbotten.

– Jag känner mig alldeles överväldigad, tokglad och mållös. Priset är viktigt för hela Tornedalen och kulturlivet där, säger Gunhild Stensmyr i ett pressmeddelande.

Årets Magmakvinna ges till en kvinna som har gjort något unikt för Norrbotten inom Magmas olika verksamhetsområden; kultur, jämställdhet, integration och/eller företagande. I år var det 17 kvinnor från hela länet som var nominerade till utmärkelsen. Det är kvinnorna i nätverket Magma Nord som nominerat kandidaterna, som allmänheten sedan har fått rösta på.

Motiveringen:

Hon är en djärvt framåtblickande orädd orubblig och optimistisk entreprenör med ett stort hjärta för kultur. I över 20 år har hon arbetat som intendent och konsthallschef i södra Sverige och nu är hon aktuell med Konsthall Tornedalen och Guest House Tornedalen, ett boendekoncept som bygger på natur, kultur och skönhet. Gunhild Stensmyr tilldelas utmärkelsen Årets Magmakvinna 2013 eftersom hon är en sann förebild som tillför energi och framtidstro till hela Norrbotten.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.