Årets Överkalixmarknad: ”Mer folk än tidigare år”

Publicerad

Efter några hårda år reser sig Överkalixmarknaden från askan. ”Mer folk i år än tidigare år”, säger Sara Söderberg, projektledare, Överkalixmarknad.

Sara Söderberg berättar att det har gått bra för sommarmarknaden i år och att framgången ligger i att de har satsat på gratisaktiviteter för barnfamiljer.

– Vi har satsat på en hel del nya aktiviteter så som cirkusskola, käpphästtävling, hoppborg och ansiktsmålning. På så sätt får vi med oss mammor, pappor samt mor och farföräldrar. Och det tror jag är framgångssagan för oss.

– Folk är nöjda, knallarna säljer bra och restaurganerna är nöjda. Men vi har även med musiken och artisterna har försökt nå en yngre målgrupp.

”Ett bra samarbete”

Samarbetet har skett med både Överkalix IF och Svartbyns intresseförening. Där ÖIF har tagit hand om parkering och Blåskoleparken, och Svartbynsintresseförening stått för städning av marknadsområdet efter varje dag.

– Utan dessa hade det verkligen inte fungerat. Själva Blåkrogen har Nilles skött, men alla ideella resurser har ÖIF stått för i parken.

 Gott arbete med hotellet som har haft fullt med gäster och det är också väldigt postivt för Överkalix. Vi har varit fler kockar i år och även det har gett ett gott resultat. När varje person har sitt arbetsområde hinner man fokuser på det ordentligt istället för att  mer tid att jobba med det man har ansvar för. Ett bra samarbeta och en bra samverkan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer