Sara Lundberg (S) slutar som kommunalråd i Arvidsjaur. Nu börjar jakten på en ny kandidat. Foto: Viktor Lundmark/SVT

Arvidsjaurs kommunalråd slutar – vill umgås med sina barnbarn

Uppdaterad
Publicerad

Arvidsjaurs kommunalråd Sara Lundberg (S) har beslutat sig för att lämna uppdraget under sommaren 2021.

– När jag tillträdde lovade jag att ställa upp i två år. Nu har dessa passerat med råge. Anledningen till tidsutdräkten är att ingen självklar efterträdare funnits till posten.

Styrelsen i Socialdemokraterna Arbetarekommunen i Arvidsjaur är underrättade sedan en tid tillbaka.

– Vi har några duktiga kandidater i partiet som ännu inte har klivit fram och jag är rätt säker på att vi kommer att kunna presentera ett bra namn i  juni, säger Kenneth Lindmark, ordförande i Socialdemokraternas arbetarekommun i Arivdsjaur.

”Hon har varit fantastisk”

Hur tycker du att Sara Lundberg har fungerat som kommunalråd?

– Hon har varit fantastiskt bra och drivande. Jag önskar att vi hade fått behålla henne i evinnerlig tid, säger Kenneth Lundmark.

Sara Lundberg kommer att ha kvar en del kommunala uppdrag även om hon slutar som kommunalråd. Men som 66-åring ser hon fram emot att göra andra saker i livet.

 – Nu är jag i den åldern att jag fått min första spruta vaccin. Livet har även berikat mig med sex barnbarn och tiden med dem vill jag ta tillvara.

Hör mer om hur hon ser på tiden som kommunalråd och vilka politiska uppdrag hon behåller i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.