Haparandaklubben Asplöven har stora ekonomiska problem.

Asplöven startar insamling för att klara krisen

Uppdaterad
Publicerad

Ishockeyklubben Asplöven i Haparanda har allvarliga ekonomisk problem med över tre miljoner kronor i skulder. Tingsrätten har tidigare beviljat en rekonstruktion för att undvika en konkurs och nu har klubben startat en insamling av pengar från allmänhet och näringsliv.

– Dem har långfristiga skulder på ungefär 1.1 miljoner kronor, leverantörsskulder på 716.000 och vad vi kallar för oprioriterade skulder på 1.5 miljoner kronor, berättar rekonstruktören Fredrik Edin vid Ackordscentralen.

Startar insamling

Asplöven begärde och fick en rekonstruktion beviljad av tingsrätten i Haparanda för att på så sätt undvika en konkurs. Det innebär att klubben kan fortsätta verksamheten i vanlig ordning.

Klubben har också startat en insamling under namnet Asplövenhjälpen där man vänder sig till allmänhet och näringsliv för ekonomiskt stöd.

Kan insamlingen som startat hjälpa till?

– Det tror jag absolut. Alla tillskott är välkomna. Det kommer att kräva mycket insatser från styrelsen, medlemmarna och övriga intressenter i rekonstruktionen, menar Fredrik Edin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer