Assis damer får spela sin hemmamatch i Boden.

Assis tränare: ”Vi njuter av situationen”

Uppdaterad
Publicerad

Assis damer är efter söndagens bragdmatch mot AIK ett stort steg närmare allsvenskan

”Vi ska njuta av situationen under de fyra sista matcherna”, säger tränaren Fredrik Söderholm.

Det är en smått overklig prestation att nykomlingen Assi IF ligger på andra plats i elitettan och tre poäng före trean AIK som hemmabesegrades på söndagen efter en dramatisk match.

”Djupt imponerad”

– Vi dominerade från start, men AIK fick med sig ett självmål och det var frustrerande där ett tag, men vi gjorde 1–1 och 2–1 och vände matchen. Jag är djupt imponerad av tjejerna som aldrig ger upp och visar en jättestor moral, säger tränaren Fredrik Söderholm.

Assi har chans på Allsvenskan

Han är också nöjd med att vissa delar av träningen så tydligt gett resultat.

– Vi har nött och nött detaljer gång på gång och jag vet att tjejerna varit döless på mig, men vi får igen det i vårt spel. Det såg vi inte minst under matchen mot AIK.

”Njut av situationen!”

Nu är det fyra matcher kvar, Kungsbacka på fredag och sedan Böljan, Kalmar och suveräna seriesegrarna Växjö.

– Det känns helt okej. Visst är det tuffa matcher, men det är det vi är tränade för.

Nu ligger vi tre poäng före AIK och sitter i förarsätet, men jag tror inte att den här serien kommer att avgöras förrän väldigt sent i november, säger Fredrik Söderholm.

Han vill ta en match i taget och få spelarna att inse att det är en ynnest att få vara med om att kämpa om en allsvensk plats.

– Vi kan både njuta av situationen och påverka utgången av serien. Det är ett fantastiskt scenario. Vi kommer att vara med hela vägen, men du får mig inte att säga något om allsvenskan ännu, säger Fredrik Söderholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Assi har chans på Allsvenskan

Mer i ämnet