Baudin vill leda kommunal

Publicerad

Förre Luleåbon Tobias Baudin vill bli ordförande för krisdrabbade Kommunal, men han hyr en av fackförbundets lägenheter och han vet inte hur det påverkar hans förtroende.

Under socialdemokraterna i Norrbottens andra kongressdag i Piteå var Tobias Baudin, förste vice ordförande i LO, en av talarna.

Isamband med besöket i hemlänet passade han på att tala klarspråk om sina ambitioner när det gäller ordförandeskapet i Kommunal, som har extra kongress 31 maj.

Vill bli ordförande

Tobias Baudin ställer upp – om medlemmarna vill.

– Vi får se hur det blir. Jag har blivit nominerad av ett antal kongressombud och jag ställer gärna upp. Jag vill jättegärna bli förbundsordförande för Kommunal, säger han.

Tobias Baudin bor själv i en lägenhet i centrala stockholm som  han hyr av Kommunal sedan 2010.

– När jag blev vice ordförande i Kommunal 2010 så bodde jag och min familj i ett hus på Hertsön och jag visste att bostadsmarknaden i Stockholm var helt horribel och att jag fick möjlighet att hyra den lägenheter bidrog till att jag sade ja till uppdraget, säger han.

  Klart kritisk

Han är klart kritisk till vad Kommunals förbundstoppar sysslat med.

– En del är fullständigt förkastligt. Att bo på förbundets konferensanläggning privat utan att betala för sig, det är helt fel. Man han lljugit   om hur man rest utomlands och representerat, det är också helt förkastligt, säger Tobias Baudin.

reporter

Micke Nyberg

¤W0 16 ]] C2.5 G 0 [[

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer