Foto: SVT

BBK:s ordförande om experthjälpen efter bilkraschen

Publicerad

USM-matchen mellan Bodens BBK och Skåre fick ett snabbt avslut då en bil körde in i idrottshallen. Under måndagskvällen har man satt in Posom-gruppen i Bodens kommun för att ungdomarna ska få experthjälp och prata av sig mer efter händelsen.

Det var under lördagen, strax efter klockan 18, som en bil körde rakt genom väggen i Vikingahallen i Sigtuna. Trots att ungdomarna hade ett internt möte redan lördag kväll med både ledare och föräldrar på plats, sätts nu ytterligare säkerhetsåtgärder in för krishantering.

– Tidigare fick de prata och skriva av sig, nu ska vi följa upp det hela för att se hur läget egentligen är, säger ordförande Nils Johansson.

Hur mår ungdomarna nu?

Det är svårt för mig att säga, men under lördagskvällen var de upprivna. Man måste också tänka på att de inte är så gamla.

Nils Johansson berättar också att både arrangörer och ledare agerade väldigt bra i samband med händelsen och att hallen utrymdes väldigt snabbt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer