Bensinstationen i Töre ställer om till el. Hör stationschefen Camilla Lundbäck berätta om förändringarna. Foto: Anders Hjertström/SVT

Bensinstation ställer om till el: ”Det är vad kunderna efterfrågar”

Publicerad

Antalet sålda elbilar har ökat kraftigt de senaste åren, vilket har resulterat i ett stort behov av laddstationer längs vägarna.

– Vi ska modernisera hela vår pumppark samtidigt som vi ställer i ordning för elbilsladdning, berättar Camilla Lundbäck, som tillsammans med sin make driver OKQ8 i Töre.

Är det elbilar som är framtiden?

– Det verkar så när man ser vad tillverkarna gör för det är bara el eller elhybrider.

Hänga med

Antalet sålda elbilar i Sverige har ökat kraftigt de senaste åren. Men fortfarande dominerar bensin- och dieselbilar nybilsförsäljningen.

Samtidigt väntar stora fordonsskatteskattehöjningar som kommer att göra det rejält mycket dyrare att äga fossildrivna fordon, vilket sannolikt kommer att öka efterfrågan på elbilar.

Camilla Lundbäck säger att de fossila drivmedlen kommer att fasas ut och då måste hennes bransch hänga med.

– Vi får fler och fler frågor från kunder som vill kunna ladda sina elbilar hos oss och då gäller det att möta upp det behovet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.