Efter många års väntan så kommer nu beskedet att en toppmodern ridanläggning ska byggas i Gällivare. Foto: SVT/Arkiv

Beskedet till ridklubben i Gällivare: ”Ridanläggningen ska bli toppmodern”

Uppdaterad
Publicerad

Gällivare kommun lovar nu ridintresserade en toppmodern ridanläggning. Satsningen har tidigare stött på en del hinder och förra hösten stoppades det fortsatta bygget av den nya ridanläggningen – men i april ska  byggentreprenören sätta spaden i jorden.

– Det här betyder jättemycket, säger Susanne Östman ordförande i Ridklubben Dundret.

Byggprojektet består av flera delar och i den nya etappen  byggs ett stall, ridhus och personalutrymmen. Det är en stor lättnad för ridklubben då man så sent som i oktober förra året tog beslutet att pausa bygget av ridhuset.

– Beslutet om att bygga nytt togs redan 2018 så vi har väntat länge och kastats mellan hopp och förtvivlan. Under tiden har ridkön växt och tävlingssatsande ekipage har flyttat härifrån men nu ser framtiden ljusare ut, säger Susanne Östman, som tidigare uttryckt sin oro för verksamheten.

Lång ridkö

I dagsläget står 300 personer i ridkön och när ridanläggningen är klar är förhoppning att många fler ska kunna börja rida.

– Vi ser ridsporten och ridskoleverksamheten som en viktig pusselbit för att göra Gällivare till en ännu mer attraktiv kommun att bo i och vilja flytta till, säger Stefan Kostenniemi (S) ordförande i kommunstyrelsens samhällsplanerings- och teknikutskott.

Beslutet om bygget tas i kommunfullmäktige den 3 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.