Snart ges beskedet kring Norrbotniabanan. Foto: Arkivbild

Beslut om Norrbotniabanan är nära

Uppdaterad
Publicerad

Snart ger regeringen besked om järnvägssträckningen norr om Umeå upp mot Luleå. Satsningen på den första delen av sträckan mellan Umeå och Skellefteå beräknas kosta sju miljarder.

I maj väntas regeringen ge beskedet kring Norrbotniabanans första spadtag. Det är i den nationella transportplanen för åren 2018-2029 som järnvägssträckningens ekonomiska beslut kommer presenteras. Detta rapporterar P4 Norrbotten.

– Ja, vi väntar ju på beslutet om nationell transportplan som regeringen väntas ta nu i maj. Och där hoppas jag ju att vi finns med med finansiering för att kunna byggstarta den första delen mellan Umeå och Dova. Och sen hoppas jag att det står någonting mer om delen Skellefteå-Luleå, säger projektchefen Lars Bergdahl på Trafikverket till P4 Norrbotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.