Bil påkörd bakifrån – väg 374 stängdes av

Uppdaterad
Publicerad

Vid 18-tiden på tisdagseftermiddagen larmades räddningstjänsten ut på en trafikolycka. En olycka som inträffat vid infarten på Lappgärdan, alltså mellan Böle och Öjebyn, riktning norrut. På grund av platsen för olyckan har väg 374 fått stängas av i båda riktningarna medan räddningstjänst och bärgare arbetar på platsen.

Enligt Stefan Sjöberg, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Piteå, är prognosen att vägen behöver vara avstängd i drygt 30 minuter i samband med att räddningstjänsten blir färdig med arbetet att städa vägbanan.

En av de inblandade personerna ska även ha blivit undersökt av ambulanspersonal.

– Det är oklart där om denne behöver följa med i ambulansen, säger Stefan Sjöberg.

Enligt Trafikverkets händelserapport är förhoppningen att vägen kan öppnas för trafik igen klockan 19.00.

Polisens presstalesperson för region Nord, Elisabeth Glaas, uppger att en av förarna som varit involverad i olyckan ska ha fått böta på grund av att denne inte anpassat avståndet mellan sin egen bil och den påkörda bilen.

Vid 19.00-tiden uppger Stefan Sjöberg att räddningstjänsten avslutat sitt uppdrag på platsen.

– Det blir nog faktiskt strax innan19.00 som vi kunde avsluta uppdraget, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.