Bilolycka – person till sjukhus med ambulanshelikopter

Uppdaterad
Publicerad

En person är på väg att föras till sjukhus med ambulanshelikopter för vård efter en olycka mellan Anttis och Tärendö i Pajala kommun.

Det var strax innan klockan 18.00-tiden på tisdagseftermiddagen som en bil körde av väg 394 mellan Anttis och Tärendö. Räddningstjänsten och en ambulanshelikopter är på plats.

Klockan 18.20 uppgav inre befäl att personen alldeles snart ska lastas av helikoptern och köras till ett sjukhus för vård. Det är oklart hur chaufförens skadeläge ser ut.

Region Norrbotten uppger strax innan klockan 21 att det är man i 35-årsåldern som fått lindriga skador. Mannen fördes till Gällivare sjukhus och flyttades senare till intensivvårdsavdelningen.

Väg 394 var ett tag avstängd i båda riktningarna. Enligt inre befäl har det inte varit halt på platsen eller funnits några yttre omständigheter till olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.