Leif Säfström, Luleå, visar var han blev omkullsparkad av en älg. Även en pojke blev attackerad. Älgen är avlivad och Leif Säfström har idag ett rejält blåmärke.

Blåslagen efter älgattacken: ”Jag var livrädd”

Uppdaterad
Publicerad

I går var det svullet. I dag sprider sig blåmärket ut över ryggen på Leif Säfström. Han fruktade för sitt liv då han blev attackerad av en älg utanför sin bostad på Björkskatan i Luleå.

– Jag kom gående med min hund och skulle igenom ett skogsområde. Älgen låg i skogsdungen och hunden skällde jättemycket, berättar Leif Säfström.

Älgen attackerade

Älgen reste sig och kom emot dem och Leif Säfström ställde sig mellan hunden och älgen. Då small det. Älgen sparkade framåt och träffade Leif Säfström i midjehöjd och han slogs omkull.

– Jag fick en ordentlig spark i sidan och föll till marken Jag undrade hur mycket skada jag tagit och var livrädd, berättar Leif Säfström.

Undrade hur skadad han var

Där låg han på marken med älgen ovanför sig och undrade om något inom honom gått sönder. Han ringde sin fru. Säfström behövde dock aldrig uppsöka vården.

– Älgen stod en meter ifrån mig och hunden skällde som besatt. Efter 30 sekunder lunkade älgen iväg.

En stund senare sparkade älgen en sjuårig pojke i huvudet. Pojken undkom också med lindrigare skador och älgen är nu avlivad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.