Bavakningsuppdraget på den eldhärjade Polarbrödsfabriken i Älvsbyn fortsätter. Foto: SVT

Blossar fortfarande upp mindre bränder på fabriken i Älvsbyn

Publicerad

Brännbart material blossar upp och ryker mellan varven. Men natt fyra har varit lugnare än tidigare meddelar insatsledaren på fabriksbranden i Älvsbyn.

Efterdyningarna av den omfattande branden på Polarbrödsfabriken i Älvsbyn fortsätter. Räddningstjänsten bevakar alltjämt brandplatsen och vissa platser är omöjliga att beträda.

– Tar man ett snedsteg kan man få ett armeringsjärn genom magen. Livsfarliga platser som måste hanteras med maskiner, säger insatsledare Daniel Granberg.

Branden på Polarbröd i Älvsbyn

245 anställda drabbade

Under natten mot torsdag har det inte inkommit några rapporter och man har således inte behövt tillkalla några extra styrkor. Ammoniakanläggningens behållare är helt tömda men det pyr fortfarande upp brännbart material. 

– Vi räknar med att det kommer göra det en längre tid, säger Granberg och fortsätter:

– Bevakningsuppdraget fortskrider samtidigt som befälen som varit på plats sammanställer sina minnesanteckningar till utredningen.

Läs mer: Osäker framtid för Polarbröds 245 anställda i Älvsbyn

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden på Polarbröd i Älvsbyn

Mer i ämnet