Foto: SVT/Arkiv

Boden handboll spelar historisk match ikväll

Uppdaterad
Publicerad

I kväll spelar Boden handboll IF en historisk match mot HIFK Helsingfors i Womens Challenge Cup. Det är första gången någonsin som ett handbollslag från Norrland har kvalificerat sig för tävlingsspel i Europa.

– Det känns bra. Det blir en tuff match. De har några stjärnspelare men jag tycker att vi har större bredd så jag tror att vi kan ta detta, säger tränaren Kenneth Harlin.

Hoppas på seger

Boden handboll IF möter HIFK Helsingfors hemma i Boden arena klockan fem ikväll. Boden handboll har haft det tufft de senaste matcherna med flera förluster men Kenneth Harlin tror att de ändå har en bra chans till en vinst.

– De är inte lika bra som de lag vi mött senaste matcherna. Det kommer fortfarande att bli en tuff match men jag hoppas på en seger, säger han.

Hemmamatch

Det är bäst av två matcher som gäller så redan nästa vecka är det returmatch i Helsingfors. Men först står hemmamatchen på schemat.

– Det hade varit skönt med en seger. Dels för utgångsläget men också för självförtroendet.

Stort kliv för klubben

Europaspel innebär en stor ekonomisk kostnad men det löstes med en stark sammarbetssponsor.

– Det fanns en möjlighet. Klubben fick chansen att ta nästa kliv och prova vingarna ute i Europa, säger Kenneth Harlin.

Aldrig tidigare i svensk handbollshistoria har ett lag från Norrland tävlingsspelat i Europa.

– Det betyder väldigt mycket för klubben. Det ger både erfarenhet och gör att man kan knyta kontakter ute i Europa. Det är ett stort kliv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.