”Det är roligare än förra året och vi har ett bättre lag” – hör Annica Ölén

Boden handboll ”Vi har ett bättre lag i år”

Uppdaterad
Publicerad

Boden handboll har ny tränare, åtta nya spelare och sju olika nationaliteter i laget.

– Vi ska springa mer och vår målsättning är att bli sexa i SHE, säger tränaren Patrik Liljestrand.

Han har varit herrtränare i 20 år innan han i år tog sig an sitt första damlag – Boden handboll, som blev åtta i SHE förra året. Och Patrik Liljestrand är optimist inför hemmapremiären på torsdag mot VästeråsIrsta.

Sju nationaliteter

– Vi har visat att vi kan spela en bra handboll med fart i och vår målsättning är att bli sexa och gå till slutspel igen. Vi ska hitta ett sätt att nå framgång och spela in de åtta nya spelarna i laget, säger han.

Boden handboll har, som i fjol, sju olika nationaliteter i laget och träningarna sker därför på engelska.

– Just nu är det så, men vi försöker lära de utländska spelarna svenska genom att ha lektioner med dem, säger Patrik Liljestrand.

– Vi har väldigt roligt med varandra i laget. Det är roligare än förra året och dessutom har vi ett bättre lag. Målsättningen att komma sexa är realistisk, tycker jag, säger lagkaptenen Annica Ölén.

”En fin karaktär”

Första matchen i årets SHE var borta mot Heid där Boden handboll låg under med 21-12 när det bara var 20 minuter kvar. Men efter en time-out reste sig laget och kvitterade till 25-25.

– Det tyder på en fin karaktär i laget och att spelarna har en bra kondition. Det var en skön poäng, säger Patrik Liljestrand.

– Det var spännande och det var viktigt för laget att vi klarade av det. Förklaringen är nog att jag och många med mig blev så förbaskade över att vi låg under med nio bollar och det skapade en positiv reaktion, säger Annica Ölén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.