Foto: SVT

Boden Hockey beviljas dispens från Hockeyettan

Uppdaterad
Publicerad

Riksidrottsnämnden beviljar Bodens Hockeyförening dispens vad gäller kravet att tillhöra ligaorganisationen Hockeyettan.

– Jag tycker att det är ett välmotiverat beslut. Jag förstår att detta upplevts som en lång process men att ärenden hanteras enligt det system som vi tillsammans i idrottsrörelsen beslutat är av största vikt för demokratin och trovärdigheten för hela idrottsrörelsen, skriver Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson i ett pressmeddelande

Boden Hockeys ordförande Thomas Regemalm säger att han vill avvakta med kommentarer innan klubben i detalj gått igenom Riksidrottsnämndens beslut.

Fick dispens förra året

Boden har tidigare begärt om dispens från att tillhöra ligaorganisationen Hockeyettan där division-1 lagen är medlemmar. Förra våren gav Riksidrottsnämnden Boden rätt.

Svenska Ishockeyförbundet tvingades ändra sina tävlingsbestämmelser så att det inte längre var ett krav att en förening måste tillhöra en ligaorganisation för att få spela i en förbundsserie. Detta eftersom det stred mot svensk lag och Europakonventionen. Men ingen ändring gjordes.

Riksidrottsnämnden beslut idag innebär att Svenska Ishockeyförbundet ska revidera sina tävlingsbestämmelser. Fram till att en ändring gjorts beviljas Boden Hockey dispens.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer