Agneta Jarlblad och barnbarnet Saga Björklund tycker att det är kul med utomhusaktiviteter i Boden där alla generationer kan vara med. Foto: Joakim Nordlund

Boden satsar på coronasäkra uteaktiviteter – vill bryta isoleringen

Uppdaterad
Publicerad

I Boden försöker man hitta nya sätt att bryta människors isolering i coronatider. Ett exempel är utomhusaktiviteten Änglajakten.

Svenska kyrkan i Boden har med stöd av kommunen och handlarna i staden ordnat en aktivitetsbana som har fått namnet Änglajakten. Där hittar man ledtrådar på nätet. Sedan kan de som är med ge sig ut på promenad runt om i staden. Vid var och en av de 48 stationerna finns en änglanalle och en kod som de tävlande ska skriva ner.

Nöjda väninnor

– Tanken är att bodensarna ska kunna komma ut och ha något att göra. Vi har försökt hitta ett sätt så att anhöriga kan umgås utomhus, även över generationsgränserna och då på avstånd naturligtvis, säger diakonen Annika Berglund.

Coronaviruset i Norrbotten

Agnetha Jarblad och väninnan Vega Johansson är två som gillar aktiviteten.

Barnbarnet hänger med

Den här dagen har de också fått sällskap av Agnetha Jarblads barnbarn Saga Björklund som precis har skrivit ett prov inne på Björknäsgymnasiet.

– Jag måste säga att jag tycker det är väldigt roligt att få komma ut och göra saker, nu när man är så instängd. Speciellt när vi har distansundervisning. Det blir en sådan kontrast jämfört med vad man är van vid, säger Saga Björklund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet