Vänsterpartiets kritiserade möte med kommunister drog storpublik

Uppdaterad
Publicerad

Samverkansmötet mellan Vänsterpartiet i Boden och Kommunistiska partiet lockade ett 50-tal personer på måndagskvällen.
”Jag är jättenöjd. Vi fick till och med bära in fler stolar”, säger Bosse Strömbäck (V).

Det kallas ”En riktigt röd kväll” och är en av kommunistiska partiets satsningar inför valet.

Partiordförande Robert Mathiasson och Sven Wollter har startat en turné inför valet och i Boden var det ett samarbete med Vänsterpartiets lokalorganisation.

”Inte rädda”

– Vi är inte rädda för något av partierna till vänster när det gäller att bredda samtalet om orättvisor i samhället. Det här handlar om att få i gång en diskussion med folk och jag är mycket nöjd över att det kom mer än 50 personer en vanlig måndagskväll, säger Bosse Strömbäck.

Robert Mathiasson tycker att det är orättvist att hans parti, bland annat i Borås, påstås syssla med våldsbejakande extremism.

– Den enda som tycker det är väl en tjänsteman i Borås. Det enda vi är extremt mycket emot är det här rövarsamhället som vi lever i. Vi vill förvandla en åskådar-demokrati till en riktig demokrati, säger han.

Vänstern växer

Sven Wollter tror att vänstern växer av den typen av samarbeten som det i Boden på måndag kväll.

– Jag tror att vi blir lite starkare av sånt och det gillar inte borgerskapet. Jag tror att många är röda innerst inne, men det finns också en rädsla för vad vi står för och vad som krävs för att vara socialist eller  kommunist.

– Det är dessutom tungt i dag att vara oppositionell på arbetsplatserna. Jag tror att folk är skraja för att hamna utanför, säger Sven Wollter.

Vänsterpartiets distriktsordförande i Norrbotten, Nina Berggård, har tidigare uttryckt sig starkt kritiskt till mötet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer