Robin Johansson bor i Luleåområdet där en 25-årig kvinna sköts tills döds. Han säger att allt fler håller sig inne om kvällarna nu än innan dådet. Foto: Erica Larsson/SVT

Notviksbon Robin: ”Inte förvånad att skjutningarna spridit sig till Luleå”

Publicerad

Lulebon Robin Johansson bor i området där en ung kvinna nyligen sköts tills döds en ljus sommarkväll i juli. Ett dåd där polisen gör kopplingar till en större gängkriminalitet i Stockholm.

Det var i slutet av juli som polisen fick larm om skottlossning vid stranden i Notviken och på plats hittades en kvinna i 25-årsåldern skjuten till döds. Skjutningen skedde nära ett välbesökt motionsstråk med stor badstrand där många fiskar och badar sent om kvällarna.

– Många vill inte längre gå ut själv på kvällen, säger Robin Johansson som bor precis i anslutning där kvinnan sköts.

Skjutningarna i Sverige

Chockades när han hörde vad som hänt

Robin är ofta ute och rastar sina två hundar i området men vistades inomhus när han hörde polispådraget och sirenerna.

– Polisen kommer hit ganska ofta eftersom det kan vara lite stökigt här ibland. Jag trodde först att det var något bråk eller misshandel så först blev man ju chockad när man fick höra vad som hänt, säger han och fortsätter:

– Samtidigt är jag inte förvånad att skjutningarna spridit sig även till Luleå.

I videon hör du Robin Johansson berätta vad som förändrats i bostadsområdet efter den brutala dödskjutningen

SPECIAL: Drabbade av skjutningar berättar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningarna i Sverige

Mer i ämnet