”Bra jobba med avslappning”

Uppdaterad
Publicerad

Tunaskolan i Luleå har ansökt om pengar för att införa yoga i skolan. Detta får Kristdemokraternas gruppledare att rasa. Men Luleås kommunalråd ser positivt på skolans ansökan.

Kristdemokraternas gruppledare Anette Asplund hävdar i ett inlägg på Facebook att yoga och meditation är att förknippat med buddism och vill att man slopar ansökan. Men Yvonne Stålnacke har redan bestämt sig.

– Vi ska bifalla skolans ansökan. Vi tror att det är bra att man jobbar med olika sätt av avslappning. Många unga mår dåligt i dag och det här är ett sätt att stötta dem. Vårt förslag är att bifalla det förslag om ligger, säger Yvonne Stålnacke (S), kommunalråd.

Förslaget ska behandlas av kommunstyrelsens arbetsutskott kommande måndag. Den kommunala kostnaden enligt förslaget ligger på 62.000 kronor.

Så du ser inte detta som en religiös indoktrinering?

– Nej, det gör jag inte.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.