Branden ska ha uppstått i Storsund utanför Älvsbyn. Foto: svt

Stockholmståg fast i Boden efter brand på järnvägen

Uppdaterad
Publicerad

Det är stopp i tågtrafiken från Älvsbyn sedan en brinnande elkabel ramlat ned på järnvägsspåret. Det har medfört att ett nattåg mot Stockhom inte kan avgå från Boden. Vid 04-tiden på tisdagen ska tåget få klartecken att köra igen.

Vid 21.20-tiden på måndagskvällen ryckte räddningstjänsten ut till en brand på järnvägen i Storsund utanför Älvsbyn.

En elkabel hade ramlat ner på järnvägen som orsakade mindre bränder på olika ställen inom en sträcka på 150 meter.

– Vi är där och släcker det lilla som brinner, sade Per Isaksson, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Piteå tidigare under kvällen.

Bränderna släcktes omgående men elen har inte kommit tillbaka. Därför har all tågtrafik mellan Boden och Jörn stoppats tills felet är åtgärdat.

– All ström har stängts av tills de hunnit skruvat upp en ny, säger Ander Wallin, trafikinformatör på Trafikverket till SVT Nyheter.

SJ har just nu ett södergående nattåg mot Stockholm som hålls kvar på stationen i Boden. Enligt Trafikverket ska tåget få grönt ljus att köra vid 04-tiden på tisdag morgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.