Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här kämpar räddningstjänsten med den omfattande branden i Boden. Foto: Åsa Johansson/SVT

Sju lägenheter förstörda efter brand i Boden

Uppdaterad
Publicerad

Sju lägenheter brandskadades efter en omfattande brand i ett lägenhetshus i Boden. Branden är nu släckt men räddningstjänsten är fortfarande på plats för efterbevakning.

Det första larmet kom in till SOS Alarm runt 20.00-tiden på torsdagskvällen. Lägenhetshuset består av 14 olika lägenheter men det var endast halva huset som påverkades.

– Räddningspersonalen har lyckats begränsa brandskadorna till ena halvan av huset, säger Peter Wikström, inre befäl vid räddningstjänsten.

Inre befäl: ”Ganska omfattande brand”

Vid 21.30-tiden hade branden spridit sig upp på vinden. Räddningstjänsten valde då att tillkalla ytterligare resurser. Totalt har personal från åtta olika stationer varit på plats. Även polis kallades dit för att biträda räddningstjänsten.

– Det var en ganska omfattande brand. Det har brunnit uppe på vinden, brunnit i väggar. Halva delen av huset är förstörd men jag kan inte säga hur allvarliga skadorna är, säger Peter Wikström, inre befäl vid räddningstjänsten.

Vid 22.30-tiden rapporterades att det inte fanns någon spridningsrisk, och vid 01.45 var branden under kontroll. Inga personer ska ha kommit till skada vid branden.

Brandorsaken okänd

Brandorsaken är i nuläget okänd. Under morgonen kommer ett enstaka personer ur räddningstjänsten att vara kvar på platsen för efterbevakning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer