Missing People ska hjälpa till och söka efter den man som ramlat i vattnet på Bergviksbron i Piteå, berättar Martin Persson, verksamhetsledare. Foto: SVT/Arkiv

Man föll ner i vattnet i Piteå – Missing People ska söka

Uppdaterad
Publicerad

Missing Peole ska hjälpa till och söka efter den man som föll i vattnet i samband med en reparation av vägräcket på Bergsviksbron i Piteå.

– Vi är ett team på tre personer som kommet med vår specialbåt för att hjälpa till i sökandet, säger verksamhetsledare Martin Persson, Missing People.

Missing People kommer att påbörja sitt arbeta på tisdag morgon. Det har snart gått en vecka sedan mannen i 50-årsåldern ramlat i vattnet i samband med broarbetet.

Polisen har sökt efter mannen sedan dess, bland annat med hjälp av dykare och en specialhund som är inriktad på att hitta omkomna personer i vatten.

Nya fynd

Under söndagen uppgav källor till SVT Nyheter Norrbotten att nya fynd gjorts efter olyckan.

– Polisen har hittat selen och broräcket, sade källor till SVT. polisen har delvis bekräftat uppgifterna men har inte velat gå in på några detaljer

Vållande till annans död

Händelsen utreds som ett arbetsmiljöbrott och rubriceringen är vållande till annans död.

– Att personen inte är återfunnen är inget hinder för den rubriceringen, sa kammaråklagare Stig Andersson, vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål, till SVT i slutet på förra veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.