Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du SVT-aktuella bröllopsfotografen Rebecca Lundh i Kiruna om varför hon blev snuvad på sitt eget bröllop. Foto: SVT

Bröllopsfotografen i Kiruna får vänta på sitt eget bröllop – snuvades av Färjestad

Uppdaterad
Publicerad

Rebecca Lundh från Kiruna  är en av bröllopsfotograferna som porträtteras i en ny serie som nu har premiär på SVT. Men sitt eget bröllop får hon vänta på. Färjestad förstörde planerna i den avgörande SM-finalen i ishockey.

Det är naturen som är Rebecca Lundhs studio. Hon tar alla bilder utomhus, gärna i storslagen fjällmiljö, kanske med Lapporten som fond eller – om allt faller på plats – på toppen av Kebnekaise. Hon är också officiell bröllopsfotograf för Icehotel i Jukkasjärvi.

Bröllopsparen som anlitar henne kommer nästan uteslutande från andra delar av Sverige eller från utlandet. Kirunaparen däremot lyser med sin frånvaro.

– Jag tror att jag har 35 bröllop inbokade den här säsongen och av dem är det två eller tre som kommer från Kiruna, säger hon.

Bröllopsboom i sommar

Rebecca Lundh och hennes kollegor kan annars konstatera att det råder något av en bröllopsboom den här våren och sommaren. Pandemin gjorde att många flyttade fram sina bröllop som ska bli av nu i stället.

Och det blir bokningar som kommer väl till pass för Rebecca Lundh efter ett par magra år.

– Jag valde att satsa på heltid på det här i november 2019. Det var inte den bästa tajmingen.

Därför får hon vänta på sitt bröllop

Under åren har Rebecca Lundh fotograferat omkring 200 bröllop. Men sitt eget får hon alltså vänta på. En ledtråd är att pojkvännen sedan 14 år är förhärdad Luleå Hockey-supporter och han är redo att gå ned på knä först när lyckan är fulländad på det sportsliga planet.

Den här säsongen var det typ en ribbträff som var skillnaden på bröllop och fortsatt väntan.

Bröllopsfotograferna har premiär på SVT1 klockan 21.00 i kväll och första avsnittet finns på SVT play. Redan nu kan ni se en tralier för det program som Rebecca Lundh medverkar i.

Rebecca Lundh i Kiruna är aktuell i SVT:s nya serie Bröllopsfotograferna. Foto: Jimmy Bäckström, SVT/Hans Sternlund/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.