Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Susanne Östman, ordförande i Ridklubben Dundret, är orolig över vad som händer med verksamheten när planerna för den nya ridanläggningen stoppats. Foto: Thommy Johansson/SVT

Bygget av nya ridanläggningen i Gällivare är stoppat

Uppdaterad
Publicerad

Planen var att Gällivare kommun skulle bygga en ny ridanläggning i tre etapper men redan efter första etappen har bygget stoppats på grund av att pengarna inte räcker till som planerat.

Förra sommaren var det en stor glädje bland ridfolket i Gällivare när beskedet kom att Gällivare kommun bygger en ny ridanläggning i tre etapper. Första etappen som mer eller mindre är klar är ett stort ridhus med manege, läktare och café. Nu visar det sig att hela byggprojektet blir för dyrt och kommunen ska göra ett omtag.

– Vi behöver både ett nytt ridhus och en stalldel, säger Susanne Östman ordförande i Ridklubben Dundret.

Pengarna räcker inte

Nu räcker inte pengarna som det var tänkt till den nya ridanlläggningen.

– Vi  var tvungen att stoppa när vi såg att pengarna inte räcker till. Första etappen  gick på 35 miljoner kronor och vi har ett politiskt beslut på en budget på totalt 65 miljoner kronor så nu måste vi göra ett omtag, säger Karl-Erik Taivalsaari (V) ordförande i ungdoms-, fritids- och kulturutskottet.

Stort ridinstresse

Ridklubben ser en risk att verksamheten kommer att påverkas av stoppet och att  det kommer att drabba alla barn och ungdomar som vill börja rida i Gällivare.

– Vi har en stor verksamhet idag med 350 medlemmar och 290 personer varav 200 som är barn och ungdomar som vill börja rida och det är jättetråkigt att säg nej till alla barn som vill komma hit och rida säger Susanne Östman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer