Ulf Bäckström är mannen som ska till att logistiken fungerar när socialförvaltningen i Luleå snart börjar vaccineringen mot covid-19. Foto: Anders Hjertström/SVT

Ulfs nya jobb – chefen tar sig an vaccinering: ”Spännande”

Uppdaterad
Publicerad

På torsdag inleder socialförvaltningen i Luleå vaccineringen mot covid-19. Och det innebär bland annat att chefen för internservice vid kultur- och fritidsförvaltningen Ulf Bäckström byter arbetsuppgifter.

– Jag fick en förfrågan om jag kunde hjälpa till med samordningen och jag tackade ja. Det kan vara roligt att spela en annan roll, säger Ulf Bäckström.

Byter jobb

Ulf Bäckström arbetar i vanliga fall som chef för kultur- och fritidsförvaltningens internservice vars personal bland annat ser till att arrangemangen på Kulturens Hus fungerar. Nu byter han tillfälligtvis jobb och ska samordna den kommande vaccineringen.

Coronaviruset i Norrbotten

– Jag och ett par av medarbetarna här på internservice kommer att jobba med transporter av skyddsutrustning och vaccin ut till de olika vaccinationsställena.

Samordning

Socialförvaltningen i Luleå ska erbjuda vaccin till alla sina cirka 2000 brukare och patienter. Det är en uppgift som kräver mycket samordning och många kontakter. För Ulf Bäckström var det en självklarhet att ställa upp.

– Jag tror det är bra att man kan visa vägen och att dom kunskaper jag har från mitt ordinarie jobb kan användas i arbetet med vaccinationerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet