Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Torvald Hurula är en av 190 patienter från Norrbotten som i sommar kommer att få åka till Stockholm för operation. Foto: SVT

Cancersjuka Torvald från Korpilombolo flögs till Stockholm för operation

Uppdaterad
Publicerad

Torvald Hurulas canceroperation blev inställd innan han skulle rulla in i operationssalen på Sunderby sjukhus i Luleå. Anledningen var kapacitetsbrist – men nu ska han istället få bli opererad på Karolinska sjukhuset i Stockholm efter en lång resa.

Det var för snart en månad sedan som Torvald Hurula från Korpilombolo var redo att bli opererad för sin tjocktarmscancer på Sunderby sjukhus.

Men när Hurula låg redo med kanyl insatt blev operationen inställd och han skickades hem utan en ny tid. Det enda som stod klart var att operationen istället kommer att ske vid Karolinska sjukhuset i Stockholm eftersom den norrbottniska vården är hårt ansträngd.

Landat i Stockholm för operation

Efter att ha levt i ovisshet har Torvald Hurula under onsdagen fått flyga ner till Stockholm för att bli opererad. Han är en av 190 patienter från Norrbotten som kommer få göra denna resa i sommar.

– Det känns skönt, det är bara resten kvar nu, säger Hurula.

Se när SVT träffade honom efter att han landat i huvudstaden i videoklippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.