Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet visar Carolina Mickelsson sitt rök- och vattenskadade hem efter förra veckans lägenhetsbrand på Kallkällan i Luleå. Foto: Filip Hannu/SVT

Carolinas lägenhet förstördes i Luleåbranden – allt är rökskadat

Publicerad

I torsdags förra veckan utbröt en brand på sjätte våningen i ett lägenhetshus på Kallkällan i Luleå. I lägenheten strax under bor Carolina Mickelsson som nu har kunnat återvända till hemmet för att rädda det som går – men renoveringen kan ta upp till sex månader.

Det var på torsdagseftermiddagen som det började brinna i en av lägenheterna i sjuvåningshuset och hela huset fick utrymmas. Ingen person kom till skada men många lägenheter tros ha förstörts.

Lulebo som äger fastigheten bedömer att 30 av 60 lägenheter är så pass vatten- och rökskadade att hyresgästerna inte kommer kunna bo där. En av de drabbade är Carolina Mickelsson.

Allt är blött – dagar efter

Flera dagar efter branden är det mesta av hennes kläder, säng och bord – nästan allt – blött och luktar starkt av rök.

– Det känns förjävligt. Det luktar och när man kollar inser man att detta kommer ta tid och man vill ändå ha sitt hem, säger Carolina Mickelsson.

I klippet ovan får du följa med Carolina in i lägenheten efter att den förstörts av branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.