• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Snöveltorp, Öbonäs, Kårtorp och omkringliggande områden i Norrköpings kommun. Det brinner i en avfallsanläggning med kraftig rökutveckling som följd. Alla i områdena uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Foto: TT

Coop avskedade anställd – får rätt i Arbetsdomstolen

Publicerad

Vid tre tillfällen tog en anställd på Coop hem varor som skulle användas till ett privat garagebygge. När händelsen uppdagades avskedades den anställde – något som Arbetsdomstolen slår fast var riktigt.

Mannen, som vid tidpunkten arbetade med beställningar och inköp på ett Coop-varuhus i Norrbotten, avskedades sedan det uppdagats att han tagit hem bland annat isolering och carports till sitt privata garagebygge.

Mannens fackförbund Handels krävde skadestånd för felaktigt avskedande och hävdade att mannen handlade efter sin chefs intruktioner.

Men Arbetsdomstolen går på arbetsgivarens linje och konstaterar i sin dom att Coop gjorde rätt som avskedade mannen vars ”agerande har inneburit att han vid flera tillfällen gynnat sig själv på ekonomisk bekostnad av Coop” och att ”Handels talan därför ska avslås”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer