En person i ledande ställning kommer att delges misstanke om brott efter dödolyckan i Överkalix. Bilden är tagen under militärövningen 2019 i Överkalix och personerna har ingenting med det misstänkta brottet att göra. Foto: SVT

Person misstänks för brott efter dödsolyckan under militärövning i Överkalix

Uppdaterad
Publicerad

En person i ledande ställning kommer att delges misstanke om brott efter dödolyckan i samband med militärövningen Northern Wind utanför Överkalix 2019, rapporterar Sveriges Radio.

Brottsmisstanken gäller vållande till annans död, säger Jennie Nordin som är åklagare vid Åklagarmyndighetens riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål, till Ekot som är först med att rapportera om händelsen.

Vid olyckan, som skedde nattetid i mars  2019, omkom en kvinnlig hemvärnssoldat i 40-årsåldern som befann sig i ett tält som blev överkört av en stridsvagn. Kvinnan var hemmahörande i Jämtland.

– Det är inte uteslutet att fler personer kommer att delges brottsmisstanke, säger Jennie Nordin till Ekot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.