Senaste statistken om smittspirdningen av covid-19 i Norrbotten. Foto: EPA / TT

Covidspridningen i Norrbotten – så ser det ut i din kommun

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste rapporten över smittspridningen i Norrbotten har kommit. Antalet konstaterade covid-19 fall per dag i länet ligger på låga nivåer under juli månad, men i Pajala sker en ökning.

Den 20 juli meddelar regionen att ytterligare en person har bekräftat covid-19, vilket innebär att totalt 26 790 har konstaterats vara smittade i Norrbotten.

I dag vårdas två personer med covid-19 på sjukhus i länet, varav en på C-IVA.

Totalt 269 personer med bekräftad covid-19 har avlidit sedan coronautbrottets början.

Högre incidens än riksgenomsnittet

Smittskyddsläkaren Anders Nystedt säger att veckoincidensen i Norrbotten vecka 28 ”åter är diskret över riksgenomsnittet men på låg nivå”.

– Alla kommuner utom Pajala rapporterar nu grön nivå. I Pajala är det en ökning till röd nivå och flera kluster kan konstateras. Det är ungdomlig karaktär på fallen där, skriver han i en veckorapport.

Majoriteten av de smittade har en delta-muterad stam.

47 procent färdigvaccinerade i länet

Under vecka 28 testades 1 556 personer (846 färre test än föregående vecka) i Norrbotten för pågående covid-19-infektion via PCR. 52 av dessa (3,4 procent) testades positivt för covid-19.

Till och med vecka 27 har 144 926 personer, drygt 71 procent av den vuxna befolkningen, fått minst en dos av vaccinet, och 96 411 personer, drygt 47 procent, är färdigvaccinerade med två doser.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet