Luleå Hockeys damer måste spela sin match mot Brynäs redan klockan 14 på onsdag, för på kvällen ska herrarna spela i samma arena. Foto: Bildbyrån

Matchkrock – då måste damerna spela klockan 14 på en onsdag

Uppdaterad
Publicerad

Herrarnas åttondelsfinal mellan Brynäs och Luleå Hockey krockar med damernas kvartsfinal mellan samma klubbar. Då får damerna flytta på sig.

Den första SM-kvartsfinalen i Gavlerinken avgörs med den udda nedsläppstiden 14.00 på onsdagseftermiddagen. Klockan 19.00 möts sedan herrlagen i samma arena.

– Vi tycker att det är en bra lösning som vi har kommit fram till tillsammans med Brynäs, säger Fredrik Glader, huvudtränare för damlaget Luleå Hockey/MSSK, till SVT Nyheter Norrbotten.

Gillar att sova hemma

Så ni är inte missnöjda med att spela klockan 14 på en onsdagseftermiddag?

– Vi har fått en bättre tid än herrarna, om du frågar mig. Vi sover i våra egna sängar i natt och åker ner till Gävle under dagen och sen när matchen är över åker vi hem igen och sliper sova borta en enda natt, säger Fredrik Glader.

Kritisk till krocken

Brynäs landslagsspelare Anna Borgqvist  är mer kritisk och säger till Radiosporten att hon har förståelse för att damernas match är den som flyttas, men hon är kritisk till att hockeyförbundets slutspelsplanering möjliggör en krock över huvud taget.

– Det blir svårare för Brynäs att få dit folk, med tanke på att alla jobbar eller är i skolan, säger Borgqvist till Radiosporten.

Glader hoppas på publik

Brynäs herrar har i SHL haft ett publiksnitt på 5 380 åskådare den här säsongen, medan damlaget har snittat 263 åskådare i SDHL.

– Brynäs är en klubb som är jätteduktig på att skapa engagemang kring hockeyn, inte minst för flickor, och det skulle inte förvåna mig om det kommer mer publik än tidigare under säsongen, säger Fredrik Glader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.