Datacenterföretag i Boden går i konkurs. Foto: SVT arkivVisa alla (2)
Visa alla (2)

Datacenterföretag begärs i konkurs

Publicerad

Bodens Energi har begärt datacenterföretaget Chasqui Tech AB i konkurs. Bolaget har förutom skulderna till elbolaget också skulder till Bodens kommuns näringslivsbolag.

– Företaget har obetalda nätverksavgifter sedan juli förra året och de har i dag en skuld till oss på 620 000 kronor, säger Hans Stålnacke, vd för Boden Energi till SVT Nyheter Norrbotten.

Chasqui Tech AB, med ambition att tillverka kryptovaluta, har också en skuld till Bodens kommuns näringslivsbolag på cirka 250 000 kronor.

Skulle starta i Kalix också

Radio Norrbotten var först med att avslöja nyheten och berättar att Chasqui Tech AB under förra våren tänkte starta en filial i Kalix för produktion av kryptovaluta, men det blev aldrig verklighet. Kalix kommunala industrifastighetsbolag KIAB, som ställt i ordning lokaler för företaget drabbades av stora hyresförluster.

Konkursförhandlingar hålls nu på måndag i Luleå tingsrätt.

– Vi har inga större förhoppningar att få tillbaka pengarna för företaget har inte mycket mätbara tillgångar, men vi  vill ha ett avslut på det hela, säger Hans Stålnacke till SVT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer