Bilder är tagen under en tidigare sökinsats. Foto: Privat

De fortsätter söka efter försvunne 30-åringen

Uppdaterad
Publicerad

I dag fortsätter Missing People och FIKK (frivilliga insatser vid kris och katastrof) att söka efter den försvunne 30-åringen från Kalix.

Mannen försvann utanför Piteå den 27:e juni och efter det har stora sökinsatser genomförts i trakterna kring Långträsk i Piteå. Polisen har tidigare letat med helikopter och hundar, tillsammans med fjällräddare, i området eftersom att en anhörig hittat en bil som den saknade ska ha använt.

Söker av områden efter polisens önskemål

I dag samlas Missing People och FIKK vid bron över Åby älv, 14 kilometer sydöst om Långträsk. Man kommer att söka av fyra segment som har koppling till de ”ping” som masterna fångat upp från telefonsamtal och sms. Enligt FIKK är det polisens önskemål som gjort att de söker av just det området.

– Vi håller på så länge som vi har sökare som orkar leta i terrängen. Den terrängen vi ska ut på har jag inte sett tidigare men jag har varit på tidigare sök och det är svår terräng: mycket myrmark och tät snårskog, säger Annika Bergstedt vid FIKK.

Polisen planerar söka med helikopter

Det är ännu inte klart hur många frivilliga sökare som kommer ställa upp för Missing People och FIKK.

– Men vi hoppas på jättemånga. Det är en bra dag för sök, inte soligt och inte jättevarmt. Den här dagen borde läggas på att hjälpa de anhöriga.

Polisen planerar även att söka efter 30-åringen med helikopter längs Åbyälven.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Polis letar försvunnen man i Långträsk

Mer i ämnet